De goedkoopste van België!
Geperste Aluminium Nummerplaat
Menu

Hoe Je Auto te Registreren in België

Een auto registreren in België is een essentiële stap voor elke voertuigbezitter. Dit proces kan complex lijken, maar met de juiste informatie wordt het veel eenvoudiger. In dit artikel begeleiden we je door de benodigde stappen om je auto in België te registreren.

Stap 1: Verzamelen van de Vereiste Documenten

Voordat je met het registratieproces begint, is het cruciaal om alle benodigde documenten te verzamelen. Hier is de lijst van documenten die je nodig hebt:

  • Identiteitskaart of paspoort van de eigenaar
  • Aankoopbewijs (factuur, verkoopovereenkomst)
  • Conformiteitscertificaat (voor nieuwe voertuigen)
  • Geldig technisch controlecertificaat (voor tweedehands voertuigen ouder dan vier jaar)
  • Autoverzekering (geldige verzekeringsbewijs)

Stap 2: Vul het Aanvraagformulier in

Zodra je alle documenten hebt, moet je het aanvraagformulier voor de registratie invullen. Dit formulier kan online worden verkregen op de website van de Federale Overheid Mobiliteit of rechtstreeks bij de bevoegde instanties zoals de firma die je voertuig levert, verzekeringsmaatschappijen, technische controle stations of de DIV. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie verstrekt om vertragingen te voorkomen.

Stap 3: Ga naar het Registratiekantoor

Nadat je het formulier hebt ingevuld, is het tijd om naar het registratiekantoor in jouw regio te gaan. Vergeet niet om alle benodigde documenten mee te nemen. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Documentencontrole: Een medewerker controleert je documenten en het aanvraagformulier.
  • Betaling van Kosten: Er zijn registratiekosten van toepassing, die variëren afhankelijk van het type voertuig. Zorg ervoor dat je de geaccepteerde betaalmethoden bij je hebt.

Stap 4: Ontvang je Registratienummerplaat

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je je registratienummerplaat. In België zijn er verschillende formaten platen, afhankelijk van het type voertuig (particulier, utilitair, etc.). Zorg ervoor dat je de plaat aan de voor- en achterkant van je voertuig bevestigt volgens de regelgeving.

Stap 5: Online Registratie (Optioneel)

In sommige regio's is het mogelijk om de registratie online te finaliseren. Controleer of deze optie beschikbaar is in jouw gemeente. Dit kan je tijd besparen en het proces vereenvoudigen.

 

Je auto registreren in België is een noodzakelijke stap om legaal en veilig te rijden. Door deze stappen te volgen en alle documenten bij de hand te hebben, maak je het proces aanzienlijk gemakkelijker. Voor meer informatie kun je terecht op plaqueauto.be, jouw deskundige gids voor voertuigregistraties in België.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ik wens uitnodigingen, nieuws en aanbiedingen van CroixBlanche te ontvangen
klantenservice

E-Mail: croixblanche@gmx.net

 


Gegevensbescherming

Copyright © 2024 AutoPlaat
|  Login